Back to top

Javaslattétel

Figyelmeztető üzenet

A jelentkezési határidő lejárt.

Javaslattétel menete

2023. október 15. (vasárnap) 23 óra 59 perc
A díj adományozására vonatkozó javaslatok benyújtásának (elektronikus feltöltésének) határideje:
Az Ybl Miklós-díj adományozására vonatkozó javaslatokat szakmai bíráló bizottság fogadja be, véleményezi és rangsorolja.
A javaslattételhez három különálló (digitálisan összeállított és összefűzött) PDF formátumú dokumentumot szükséges feltölteni az alábbi tartalommal:

1. Javaslat: (Legfeljebb két, A4-es oldal terjedelmű, 300 dpi felbontású, összefűzött PDF formátumú állomány, mely nem haladhatja meg a 25 megabájt méretet)
az elismerésre jelölt személy szakmai életútját ismertető és méltató rövid leírás, amely a javaslattevő nevére és elérhetőségére vonatkozó adatokat is tartalmaz (1. melléklet).

2. Kitöltött nyilatkozat: (A4 méret, 300 dpi felbontású, összefűzött PDF formátumú állomány, mely nem haladja meg a 25 megabájt méretet)
hozzájárulás a szakmai életút bemutatásának nyilvánosságra hozatalához (2. melléklet).

3. A jelölt építészeti alkotói, oktatói tevékenységének, szakmai életművének bemutatása: (Legfeljebb tíz A3-as oldal terjedelmű, 300 dpi felbontású, összefűzött PDF formátumú állomány, mely nem haladhatja meg a 250 megabájt mérete)
A dokumentumnak az alábbiakat kell tartalmaznia:
- az elismerésre jelölt építész munkásságának ismertetését írott és képi formában, azon belül különösen a díj odaítélésének megalapozására alkalmas, kiemelkedő színvonalú alkotásokat az esetleges építész tervezőtársak nevének feltüntetésével,
- minden olyan rajzot, skiccet, fényképet vagy publikációt, amely az elbírálást segíti.

Regisztráció