Back to top

Thoma Emőke

Thoma Emőke

1972-ben diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán, 1986-ban szerzett műemlékvédelmi szakmérnöki képesítést.

A Magyar Építész Kamara Heves Megyei szervezetének alapító tagja. A 80-as évek elejétől, már a hivatalos bizottságok megalakulása előtti időkben a Magyar Építész Kamara létrejöttéért dolgozott, majd az ezt szervező Alkotmányozási Bizottság elnökhelyettese lett, illetve a kamarai törvényt előkészítő bizottság tagja. A MÉK-ÉSZ első Nógrád-Heves Megyei területi elnöke. A Magyar Építész Kamara Etikai Szabályzatának egyik alkotója, az első etikai bizottság tagja.

Az egri, a heves megyei építészeket, építészetet bemutató kiállítások létrehozásában végzett szervező és építészeti munkájával, az Egri Építész Kör – melynek mai napig elnöke - megalakításával és működtetésével az egri, heves megyei építészeti közélet megteremtője. Munkásságáért a Heves Megyei Építész Kamara 2009-ben életműdíjjal tüntette ki.

A Magyar Építész Kamara és Heves megyei szervezete létrehozásában, a kamarai törvény előkészítésében való aktív részvétele, valamint az egri, Heves megyei építészeti közéletben kifejtett meghatározó tevékenysége, kiemelkedő és színvonalas munkássága elismeréseként kapta a rangos elismerést.