Back to top

Kalo Emese

Kalo Emese

1990-ben diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán.
Építész világát, szakmai erényeit legjobban ars poeticája fogalmazza meg: ”az építés férfias világában nőként jelen lenni, a határozottan sugárzott erő mellett megőrizni az érzékenységet, az épületek és az emberi viszonyok területén egyaránt.”

Építészetről alkotott elképzelései középpontjában a funkciók minél egyszerűbb és teljesebb, egyszersmind gazdaságosabb és természetesebb kielégítése áll. Az esztétikát nem öncélúan alkalmazza, hanem az épület, mint organizmus őszinte kifejeződésének, vizuális környezetünk felelős alakítójának tekinti. Védjegye az árnyékolás, a technikailag fejlett árnyékoló szerkezetek kifinomult használata.

Aktív szerepet vállal a szakmai közéletben, a PMÉK és a MÉK vezető tisztségviselőjeként képviseli, védi az építészek érdekeit a tervpályázatok, a közbeszerzések területén. Részt vesz törvénymódosítások véleményezésében, építész szemmel segíti a jogalkotók munkáját. Lakókörnyezete, Szentendre és Leányfalu tervtanácsának tagjaként formálja a beruházók építészeti szemléletét, a településképet, emeli az épített környezet minőségét.

Több mint 10 éves szakmai közéleti tevékenysége, a tervpályázatok, közbeszerzések szakszerűségének felügyelete, kiemelkedő és színvonalas építészeti tevékenysége elismeréseként részesült a rangos kitüntetésben.